top of page

Over Emma

Op 2 januari 1964 ben ik geboren in Enkhuizen en op 18-jarige leeftijd naar Leiden gegaan om te studeren.

Met een studie Moleculaire Biologie en een grote voorliefde voor wiskunde, is de basis gelegd voor de composities die ik nu maak. Deze achtergrond heeft er toe geleid dat ik graag op onderzoek uitga en de grenzen opzoek. Soms gewoon zonder plan kijken wat er mogelijk is met de klei. Maar ook met in detail uitgewerkte tekeningen een idee proberen te realiseren.

Van jongs af aan ben ik creatief in mijn denken en doen en komt de analytische manier van denken tot uitdrukking in de geometrische vormen die met zorg en in detail strak worden afgewerkt.

Het bouwen en decoreren in detail vind ik het allerleukste om te doen. Of het nu draaien of handvormen betreft of een combinatie, steeds op zoek naar iets nieuws.

Orde, regelmaat en symmetrie zijn belangrijke kenmerken van mijn werk en ook de kleuren spelen een grote rol. Veel van mijn werk is opgebouwd uit platen klei die in geometrische vormen versneden worden en daarna in elkaar gemonteerd. Losse onderdelen vormen samen weer een nieuwe vorm. Ik maak unica en gebruiksgoed.

In 2015 heb ik de driejarige keramiek opleiding aan de SBB in Gouda afgerond en daarna heb ik nog twee extra leerjaren gevolgd. Tijdens de opleiding is gebleken dat werken met klei een echte passie is en dat de mogelijkheden onbeperkt zijn. Hieruit ontstaat een onuitputtelijk verlangen om steeds weer iets nieuws te maken.

Met Passie iets creëren is iets wat ik het allerliefste doe en dat is waar ik veel energie, ontspanning, voldoening, plezier en een trots gevoel voor terugkrijg.

Ik maak daarbij gebruik van mijn ruimtelijk inzicht en mijn volhardende pragmatische instelling. Ik werk geordend en gestructureerd en wil erg graag ergens goed in zijn. “En waar je goed in bent, dat doe je met passie” of ben je gepassioneerd over iets waar je goed in bent?

Mijn doel is om de komende jaren zoveel mogelijk ideeën uit te werken en die te kunnen laten zien aan een groter publiek.

Sinds 2020 woon ik in Den Haag en heb ik een eigen atelier aan huis waar ik ook mijn passie met anderen kan delen.

ESG_5880.JPG
bottom of page